Kouluttajat 2016


Anssi Nupponen

Anssi
Melonta sen eri muodoissa on vienyt miehen mennessään. Anssi on liikkunut merellä pienestä pitäen ja melonut aktiivisesti viimeiset 10 vuotta erilaisissa olosuhteissa, hakien innokkaasti aina lisää oppia melonnasta ja kouluttamisesta niin Suomesta kuin Walesin vesiltä. Kukaan ei ole tässä lajissa koskaan valmis, aina löytyy uutta opittavaa - luonto ja meri ovat myös loistavia opettajia, joita pitää kuunnella tarkalla korvalla. Suuri osa vapaasta ajasta menee merellä, kaikista mieluiten karujen ulkosaarten tuntumassa lähellä horisonttia ja sen tuomaa vapauden tunnetta. Viimeiset pari vuotta käsissä on mieluiten pyörinyt grönlantilaismela. Tämä on avannut aivan uuden ulottuvuuden melontaan ja kajakilla pyörimiseen. Myös avokanootti etenkin virtaavassa vedessä on löytänyt tiensä kiinnostuksen kohteeksi. Intohimoisesta harrastuksesta on pikku hiljaa kasvanut myös ammatti, Anssi pyörittää pientä melontayritystä nimeltään "Rolling Kayak" www.rollingkayak.fi.

Anssi on NIL Finlandin tutkinnon vastaanottaja sekä Melonta- ja soutuliiton kouluttaja. Brittien melontajärjestelmästä on suoritettuna BCU 4 * Sea Kayak Leader, BCU 3 * Open Canoe sekä UKCC Level 2 Coach. Hän on aktiivisesti mukana NIL Finlandin toiminnassa ja mukana järjestämässä Hanko Sea Kayak Gatheringia.


Jyri Heilimo

Jyri
Jyrin melontaura on kestänyt jo reilut kolmekymmentä vuotta. Hän aloitti melonnan teinipoikana koluamalla Itä-Suomen jokia ja järviä omatekoisilla kajakeilla. 90-luvun alkupuolella pääkaupunkiseudulle muuton jälkeen melonta alkoi painottua enemmän merimelontaan. Meriretket ovat vieneet Jyrin monesti ulkomaille: Man-saarelle, Walesiin, Norjaan, Vienanmerelle ja Brittiläiseen Columbiaan.

Melonnan kouluttaminen ja tiedon jakaminen on iso osa Jyrin melontaharrastusta. Kouluttamalla pystyy syventämään omaa tietämystään kaikilla melonnan osa-alueilla. Jäsentämällä omaa osaamistaan opetettavaan muotoon, opettaja analysoi samalla omaa tekemistään ja näkee kuinka oppilaat omaksuvat tiedot ja taidot.

Jyri on BCU 5 * Sea Leader, BCU 3 * open canoe, sekä BCU/UKCC Level 3 coach trainee, ja hän on NIL Finlandissa tutkinnon vastaanottaja. Hän on myös kouluttaja sekä Melontakouluttajat ry:n ylläpitämässä järjestelmässä että Melonta- ja Soutuliiton järjestelmässä. Jyri on myös toiminut aktiivisesti Hanko Sea Kayak Gatheringissä sekä järjestelyissä että kouluttajana.Eva-Lotta Backman

Eva-Lotta
Melonnan pitää olla hauskaa! Eva-Lotta on melonut pienestä lähtien. Antoi pikkusormen ja menetti koko käden melontaan. Hän rakastaa yhtä paljon suuria seikkailuja aavalla merellä, kun leikkiä grönlantilaiskajakin kanssa laiturin vieressä.  Eva-Lotalle melonta on intohimo! Hän rakastaa kaikkia seikkailuja kajakilla ja löytää uusia mahtavia kohteita saaristosta. Walesin vuorovesivirrat ja Pohjois-Norjan vedet ovat hänelle hienoja kokemuksia. Hänen tavoitteensa on nyt meloa kaikkien Suomen majakoiden ympäri. Hän on liikunnanohjaaja ja eräopas ja pyörittää pientä yritystä "Elba adventures".

Eva-Lotta on suorittanut Brittien melontajärjestelmässä BCU 5 * Sea Kayak Leader, BCU 3 * open canoe, sekä UKCC Level 3 coach trainingin, toimii Pohjoismaiden merimelonnan ohjaajayhdistyksessä NIL tutkinnon vastaanottajana. Hän on myös Melonta- ja ​​Soutuliitton kouluttaja sekä mukana järjestämässä Hanko Sea Kayak Gatheringia. Eva-Lotan äidinkieli on ruotsi ja lisää hänestä voi lukea blogistaan: http://havsupplevelse.wordpress.com/Tatu Hirvonen

Tatu
Grönlantilaisfanaatikkona tunnettu Tatu on jo useamman vuoden ajan syventynyt melonnan oppimiseen ja opettamiseen - myös siihen mitä korvien välissä tapahtuu, kun uutta taitoa opitaan. Tatun intohimona ovat erilaiset rullaustekniikat. Tatu on ollut tiiviisti mukana Lahnakosken uuden grönlantilaismelan kehitystyössä. Voit lukea lisää Tatun Hengitän ja melon -blogista.

Sylvain Eckhardt 
Sylvain on kokenut koskimeloja, jonka vahvuus on kanoottipujottelu, sekä itse edustusmelojana, että valmentajana ja kouluttajana. Sylvain on viime vuosina hyvin perehtynyt merimelonnan tekniikkoihin hyöndyntäen monipuolisesta ja pitkästä koskimelontataustastaan. Sylvainilla on myös hieman poikkeava tapa opettaa melontaa. Vuorovaikutus, kokeilu, asiantuntemus ja tietysti hauskanpito ovat avainasiat Sylvainin opetuksissa. 


Ari Ollila

Ari on monipuolinen meloja, joka viihtyy niin joella, koskessa, merellä kuin myös järvelläkin. Melonta on hänelle rakas harrastus ja sen parissa hän on aktiivisesti touhunnut nuoresta pojasta asti. Vuosien mittaan melontakokemusta onkin kertynyt runsaasti monenlaisista retkistä ja melontahetkistä, vaihtelevissa olosuhteissa. Yksi hänen suosikkipaikoistaan on Inarinjärvi, josta hänelle on tullut jokavuotinen retkikohde. Hän on aina halukas oppimaan uutta ja kehittämään taitojaan sekä innokas jakamaan oppimaansa kaikille muillekin.


Matti Vedenoja

Matti
Matti on merellä ja retkillä viihtyvä meloja, joka nauttii uusien paikkojen löytämisestä ja melontataitojen kehittämisestä. Retkimelonnassa tulee olla sopivassa suhteessa haasteita ja seikkailua. Matin suosikkikohteita ovat ulkosaaret ja kamera kulkee aina mukana.


Teijo Lehtonen

Teijo
Teijo on harrastanut melontaa retkeilymuodossa lähes syntymästä asti, erityisesti sydäntä lähinnä on avokanootti, jonka kyydistä kaikki on saanut alkunsa. Tutuksi ovat tulleet myös jokiretkikajakit ja myöhemmin merikajakit, lisäksi pyöriskelyt koskareilla ajankuluksi. Ensimmäisen kerran Teijo on toiminut melontakurssin apuohjaajana noin yhdeksänvuotiaana ja nykyisin hän vetää mm. merikajakin käsittelykursseja, eskimokursseja ja monenlaisia melontaretkiä avokanoottiretkistä meriretkiin.